ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Γιάννης Δράκος      Κώστας Δράκος

Το 1987 πατέρας και υιός της οικογένειας Δράκου ιδρύουν την εταιρεία Υ & A DRAKOS ENGINNERING AND LIGHTING CO LTD με σκοπό την εμπορία ηλεκτρολογικού υλικού και φωτιστικών σωμάτων. Οι δύο διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και chartered engineers, μέλη του ΙΕΤ ( fellow και member του ΙΕΤ αντίστοιχα ), σύντομα βλέπουν τις ελλείψεις στην κυπριακή αγορά στον τομέα του τεχνικού φωτισμού και αποφασίζουν να επικεντρωθούν στην εμπορία των τεχνικών φωτιστικών και την υποστήριξη των συμβούλων μηχανικών και αρχιτεκτόνων στον τομέα αυτό. Έτσι το 1989 μετονομάζουν την εταιρεία σε DRAKOS LIGHTING και εκεί αρχίζει η μακρόχρονη πορεία της ίσως μεγαλύτερης εταιρείας, χονδρικών πωλήσεων φωτιστικών, της Κύπρου.

 

Οι δύο ιδρυτές της DRAKOS LIGHTING χωρίς να επαναπαύονται, στο πέρασμα των χρόνων, ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη για να δημιουργήσουν συνεργασίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτιστικών ώστε να μπορούν να προσφέρουν στους συνεργάτες τους τις καλύτερες και αποδοτικότερες λύσεις για το εκάστοτε έργο.

 

 

Το 2010 η εταιρεία μεταφέρεται στα καινούρια ιδιόκτητα κτήρια της και προσλαμβάνει ακόμη δύο πτυχιούχους μηχανικούς για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κυπριακής αγοράς και να επεκταθεί στον τομέα των εξαγωγών. Στα καινούρια κτήρια της, η DRAKOS LIGHTING διαθέτει αποθήκες 700 τετραγωνικών μέτρων, με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την εύκολη και αποδοτική διαχείριση των αποθεμάτων που διατηρεί. 

 

 

ΑΠΟΘΗΚΗ DRAKOS LIGHTING

Ταυτόχρονα αρχίζει η διαδικασία της Πιστοποίησης Ποιότητας και Πιστοποίησης Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004.

Η πιστοποίηση της εταιρείας μας με το ISO 9001:2008 επιτυγχάνεται τον Μάρτιο του 2014, ενώ του ISO 14001:2004 έχει επιτευχθεί τον Μάρτιο του 2015.

 

Στην πάροδο των χρόνων το όνομα DRAKOS LIGHTING συνδέεται άμεσα, από τους συμβούλους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και τους εργολάβους ηλεκτρολόγους μηχανικούς της Κυπριακής και ξένης αγοράς, με την ποιότητα, την αξιοπιστία και την άμεση τεχνική υποστήριξη στον τομέα του φωτισμού.